TJÄNSTER

ERFARENHET

DU KAN TRO

LACKSKYDD FRÅN 449:-

AC-Service
Har din bils AC slutat att fungera eller tappat effekt? AC-systemet behöver service för att fungera. Boka tid för service och optimera ditt AC-system redan idag!Ett oljebyte om året ökar livslängden på din bil

Motoroljan är avgörande för att din bil ska fungera som avsett. Följ alltid rekommenderat serviceintervall och var noga med vilken olja du väljer till din bil.

Olje service

 

Däck serviceVi erbjuder försäljning och service på allt inom däck och fälg, allt från hjulbalansering och skiftning, till däckförvaring i vårt däckhotell


Hand tvätt av högsta kvalité

Undvik borstar som kan repa lacken

Med handtvätt undviker du borstar som förstör lacken och får även bilen mycket renare med vår biltvätt. Det behöver dessutom inte kosta mer för att du väljer handtvätt!

BilVård

När får jag använda dubbdäck?
 
Under perioden 1 oktober - 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck. Det är tillåtet att använda dem under annan tid om väglaget motiverar detta.
 
När måste jag ha vinterdäck?
 
Vinterdäck är obligatoriskt när vinterväglag råder under perioden 1 december - 31 mars. Det gäller för personbil, lätt lastbil och buss upp till 3.5 ton samt släpvagn som dras av ett sådant fordon. Vi rekommenderar dig att alltid köra med vinterdäck när det finns risk för halka - för din egen säkerhets skull.
 
Vad är vinterväglag?
 
När en del av vägbana eller vägren är täckta av is, modd eller snö. Helt enkelt när det är risk för halka. Sommardäck börjar tappa sina bästa egenskaper, speciellt våtgreppet när temperaturen i vägbanan sjunker. Lägg på dina vinterdäck i god tid innan du verkligen behöver dem. Varför chansa? Du får lägga på vinterdäcken redan från 1 oktober. 
 
Mönsterdjup 1,6 eller 3 mm? 
 
När vinterväglag råder är 3 mm minsta tillåtna mönsterdjup för personbil, lätt lastbil och buss upp till 3.5 ton samt släpvagn som dras av ett sådant fordon. För sommardäck är lagkravet 1,6 mm. För att inte äventyra din säkerhet råder vi dig att alltid byta dina däck vid ett mönsterdjup på 3mm för sommardäck och 5mm på vinterdäck. 
 
Allrounddäck eller året runt däck - finns det?
 
Tyvärr finns det inga däck som är speciellt säkra för användning året runt. Det finns vinterdäck som är gjorda för den centraleuropeiska marknaden som ofta marknadsförs som s.k året runt däck. Dessa däck är konstruerade främst för körning på våta och moddiga vägar. Däcken är ofta klassade som högfartsdäck och har en gummiblandning som är mindre bra för den svenska vinterns snö, is och modd. På sommaren slits dessa däck avsevärt snabbare än sommardäck och har dessutom sämre våtgrepp. För din och familjens skull - använd sommardäck på sommaren och vinterdäck på vintern. 
 
Förvaring av vinterdäck
 
Vinterdäck ska förvaras mörkt och helst svalt och luftigt. Det viktigaste är att de inte är utsatta för solljus. Vi förvarar gärna dina däck i våra Däckhotell. Tryggt och smidigt samtidigt som du får automatisk kallelse för montering på din bil. Eller så kan du själv boka tid på vår hemsida.

E_post : info@vallentunabilvard.se

Tel: 08- 30 00 10